Viktigt när du tömmer poolen

När sommaren närmar sig sitt slut börjar det bli dags att tömma poolen. Här ger vi dig en checklista över det du bör tänka på.

Det är viktigt ut flera aspekter att göra rätt när poolen töms. Dels med tanke på miljön och dels för att undvika ytterligare belastning på VA-nätet.

Det bästa sättet är att tömma poolen på gräsmattan eller på någon annan lämplig yta på tomten så att vattnet infiltreras i marken. På så sätt slipper poolvattnet belasta ledningsnätet.   

Tänk på att avklorera vattnet innan poolen töms. Det gör du enklast genom att låta vattnet stå ute i solen några dagar så att allt fritt klor förbrukas. Ett annat alternativ är att tillsätta någon av kemikalierna natriumsulfit eller natriumtiosulfat. Detta säljs ofta i butiker för bassängtillbehör.

Du får aldrig tömma en klorerad pool i avloppet eftersom det kan påverka de biologiska processerna på reningsverket negativt. Att tömma den i dagvattnet, det vill säga i brunnarna ute på gatan, är inte heller någon bra idé eftersom det kan ta död på mikroorganismer och annat djurliv i vattnet.


Uppdaterad den: 16 aug 2018
  • Dela

Mosseruds återvinningsanläggning

På Mosseruds återvinningsanläggning tar vi emot det mesta och som privatperson har du möjlighet att lämna ditt grovavfall gratis. Här hittar du öppettider och annan information.

Läs mer om Mosseruds återvinningsanläggning

Kontakta oss

Välkommen till oss på Karlskoga Energi & Miljö! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att nå oss. Du kan besöka vår kundservice eller kontakta oss på olika sätt.

Läs mer om hur du kan kontakta oss.