Miljötratten

Miljötratten minskar mängden fett som spolas ner och täpper igen Karlskogas avloppsledningar.

Problemen med fettproppar i avloppsledningar har funnits länge. Många spolar ner överblivet matfett direkt i diskhon, vilket sedan stelnar i rören och bildar cementliknande klumpar som hindrar vattnet från att transporteras bort. Fettet orsakar översvämningar och drar till sig råttor. Större mängder fett som tar sig hela vägen till avloppsreningsverket riskerar även att skapa obalans i reningsprocessen.

Tratten används genom att skruvas fast på en tom PET-flaska där man häller ner sin matolja. När flaskan är full lämnas den i en särskild behållare på återvinningsanläggningen på Mosserud. Det går även att lämna flaskan när vi samlar in farligt avfall vid återvinningsstationerna vid ett antal tillfällen varje år. Återvunnet fett kan användas vid tillverkning av tvål och stearinljus, eller för att göra biodiesel.

Trattarna är gratis och finns att hämta i vår reception på Skrantahöjdsvägen 38, Mosseruds återvinningsanläggning samt på kommunens servicekontor i kommunhuset.  


Uppdaterad den: 3 apr 2017
  • Dela

Mosseruds återvinningsanläggning

På Mosseruds återvinningsanläggning tar vi emot det mesta och som privatperson har du möjlighet att lämna ditt grovavfall gratis. Här hittar du öppettider och annan information.

Läs mer om Mosseruds återvinningsanläggning

Kontakta oss

Välkommen till oss på Karlskoga Energi & Miljö! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att nå oss. Du kan besöka vår kundservice eller kontakta oss på olika sätt.

Läs mer om hur du kan kontakta oss.