Miljöcontroller sökes

Nu söker vi dig som är systematisk och har förmåga att se såväl detaljer som helhet. Tjänsten är en visstidsanställning på 12 månader.

Uppdraget

I rollen som miljöcontroller arbetar du över hela företagets verksamheter till exempel vatten och avlopp, biogas och återvinning, men till en början fokus på kraftvärmeverket.

I rollen ingår att:

  • ansvara för kvartalsrapporter till Länsstyrelsen, rapportering NOX, miljörapportering och underlag för hållbarhetskriterier och utsläppsrätter.
  • vara ett stöd för den dagliga driften på kraftvärmeverket och utreda värden på utsläpp samt föreslå åtgärder för att minska dessa.
  • rapportera in avvikelser i vårt avvikelsesystem (ENIA) och följa upp enligt rutin. Tillsammans med produktionspersonalen på verket arbetar du förebyggande på detta sätt.

Vem är du?

Du har relevant akademisk utbildning inom miljöområdet eller motsvarande kompetens som bedöms som likvärdig. Arbetserfarenhet inom miljöområdet är nödvändigt och erfarenhet av arbete med miljö- eller kvalitetsledningssystem är meriterande.

Vi söker dig som är noggrann, lyhörd och analytisk. Du är systematisk och har förmåga att se såväl detaljer som helhet. Vidare är du serviceinriktad, tar egna initiativ och är van att arbeta både självständigt och i team. Du har ett sinne för struktur och drivs av att arbeta mot deadlines.

Tjänsten förutsätter att man har god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Vi värdesätter att du har ett förhållningssätt som bidrar till trivsel och utveckling.

Det här är vi

Karlskoga Energi & Miljö är ett kommunägt energibolag som jobbar med fokus på ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. El, värme, ånga och biogas är exempel på produkter som vi producerar i egna anläggningar och säljer. Vi arbetar också med vatten och avlopp, elnät, renhållning, återvinning, stadsnät och vattenkraft.

Totalt är vi cirka 180 anställda och omsätter drygt 500 Mkr per år.

Funktionen Hållbarhet och utveckling har ett brett ansvarsområde för anläggningar och investeringar men också ansvar för egenkontroll. Funktionen består av 14 medarbetare med olika roller som projektledare, VA-ingenjörer, anläggningsägare, hållbarhetsstrateg, labb-tekniker och miljöcontroller.

Mer information och ansökan

Vi erbjuder dig utvecklande arbetsuppgifter, möjlighet till aktivt utveckla dig själv och verksamheten.

Tjänsten är visstidsanställning, 12 månader. Tillträde är enligt överenskommelse och vi arbetar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu om du är intresserad.

För mer information är du välkommen att kontakta hållbarhetschef Tove Olsson på telefon 0586-750 120. Välkommen med ett personligt brev och CV via mail till rekrytering@karlskogaenergi.se  senast den 17 februari 2019.


Uppdaterad den: 4 feb 2019
  • Dela