Koka vattnet i Bråten och Granbergsdal

Viktig information - koka vattnet för säkerhets skull i Bråten och Granbergsdal.

Vattenläckan på Noravägen som orsakat att många hushåll blivit utan vatten eller fått försämrat tryck under onsdagskvällen kan i värsta fall ha orsakat försämrad vattenkvalitet. Karlskoga Energi & Miljö rekommenderar därför nu att alla hushåll i Bråten och Granbergsdal att koka sitt vatten.

Karlskoga Energi & Miljö rekommenderar nu alla hushåll från Dianavägen och norrut mot Granbergsdal att, som en försiktighetsåtgärd, koka vatten som ska användas för matlagning, dryck och tandborstning.

Vattenprover kommer att tas under torsdagsmorgonen och rekommendationen är att koka vattnet tills vi fått tillbaka godkända provsvar. Provsvaren beräknas komma under fredag.

På Livsmedelsverkets webbplats finns bland annat följande rekommendationer om att koka vatten:

  • Koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.
  • Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Bakterier, virus och parasiter dör när vattnet kokas.
  • Häll upp det kokta dricksvattnet i väl rengjord kanna, flaska eller annan behållare och låt det svalna. Låt det stå i rumstemperatur eller svalare – gärna i kylskåpet.

Vill du hämta vatten kommer vattentankar att finnas vid konsum i Bråten och på Granbergsdals skola. Om tanken inte är på plats är den för påfyllning och är åter inom 30 minuter.

Läs senast uppdaterade driftinformation här


Uppdaterad den: 7 feb 2018
  • Dela