Frågor och svar

Kan jag få fjärrvärme?

Titta på utbyggnadskartan. Är din gata markerad? I så fall betyder det att du kan få tillgång till den miljövänliga, billiga och underhållsfria uppvärmningen fjärrvärme. Länk till utbyggnadskartan

Hör av dig till oss på telefon 0586-750 100 så får du veta mer.

Vad finns det för fördelar med fjärrvärme jämfört med annan uppvärmning?

Det är en enkel, trygg och bekväm värmekälla som i stort sett sköter sig själv. Fjärrvärme är dessutom ett klimatsmart val eftersom fjärrvärmen utvinns av förnyelsebara bränslen och återvinner resurser som annars skulle gå förlorade.

Hur mycket olja ersätter fjärrvärmen?

Sverige skulle årligen behöva importera fyra miljoner kubikmeter olja för att kunna ersätta fjärrvärmen. I Karlskoga motsvarar fjärrvärmen 40 000 kubikmeter olja per år.

Vad är normal förbrukning?

Någon "normal förbrukning" finns inte, utan man får bedöma och beräkna varje enskilt fall. Detta kan vi i viss mån hjälpa till med.

Varför droppar det från aggregatet och vad kan jag göra åt det?

Precis som andra värmeanläggningar och installationer så behöver man ibland se över sin fjärrvärmecentral. Hur man gör framgår av respektive fabrikats serviceanvisningar, och man kan alltid ringa oss för råd. Dropp, som kan uppstå på grund av temperaturvariationer, åtgärdas enklast med att efterdra kopplingen som läcker. OBS! Läs anvisningarna noga!

Varför smäller det ibland i rören?

Vid vissa mycket sällsynta produktionsstörningar på kraftvärmeverket så kan det uppstå "smällar" i ledningsnätet. Störningen är snabbt åtgärdad och normalt så händer ingenting hos kunderna. För att vara säker på att inget läckage uppstått så rekommenderar vi dock att man tittar till sin fjärrvärmecentral.


Uppdaterad den: 10 maj 2016
  • Dela

Mosseruds återvinningsanläggning

På Mosseruds återvinningsanläggning tar vi emot det mesta och som privatperson har du möjlighet att lämna ditt grovavfall gratis. Här hittar du öppettider och annan information.

Läs mer om Mosseruds återvinningsanläggning

Kontakta oss

Välkommen till oss på Karlskoga Energi & Miljö! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att nå oss. Du kan besöka vår kundservice eller kontakta oss på olika sätt.

Läs mer om hur du kan kontakta oss.