För företag

Fjärrvärme är ett konkurrenskraftigt uppvärmningsalternativ. I en prisjämförelse med andra uppvärmningsformer ger fjärrvärme en lägre totalkostnad för er som fastighetsägare eller företagskund.

Här har vi samlat den information som gäller för dig som är företagare.

Utbyggnad
Frågor och svar
Allmänna avtalsvillkor
Prislistor
Formulär för nyanslutning

Fjärrvärme är en miljövänlig, ekonomisk, underhållsfri och säker uppvärmningsform. I Karlskoga värms nästan alla flerbostadshus, offentliga byggnader och affärslokaler med fjärrvärme. Ett stort antal industrier är också anslutna till nätet. I stället för att var och en har sin egen uppvärmning, levereras värmen från en central anläggning med avancerad reningsutrustning och kvalificerad personal. I Karlskoga produceras värmen vid kraftvärmeverket i Björkborn.

Tryggt och bekvämt

Fjärrvärmen är en mycket tillförlitlig värmekälla. Tekniken är okomplicerad och har funnits länge - driftsäkerheten är nästan 100 procent. För kunden är fjärrvärme bekymmersfritt och rent. Den är dessutom näst intill underhållsfri och tar därmed minimalt med tid från verksamheten.

Fjärrvärme består av hett vatten som pumpas runt i välisolerade rör nedgrävda i marken. I er fastighet installeras en fjärrvärmecentral som försörjer byggnaden med värme och varmvatten efter behov.

Fjärrvärmelag

För att skapa större öppenhet kring bland annat prissättning och avtalsvillkor så gäller sedan juli 2008 en ny fjärrvärmelag. Prisinformation, förhandling, medling och uppsägningsrätt är nya begrepp i lagen. Lagen innebär också att du som kund i fortsättningen kommer att få information om ändrade villkor och priser senast två månader innan de kan börja gälla. Mer information om den nya lagen kan man få från Energimarknadsinspektionen.


Uppdaterad den: 10 maj 2016
  • Dela

Mosseruds återvinningsanläggning

På Mosseruds återvinningsanläggning tar vi emot det mesta och som privatperson har du möjlighet att lämna ditt grovavfall gratis. Här hittar du öppettider och annan information.

Läs mer om Mosseruds återvinningsanläggning

Kontakta oss

Välkommen till oss på Karlskoga Energi & Miljö! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att nå oss. Du kan besöka vår kundservice eller kontakta oss på olika sätt.

Läs mer om hur du kan kontakta oss.