Fjärravlästa elmätare

Elmätaren

Displayen på elmätaren växlar från energi till effekt var 7:e sekund. Energiförbrukningen är från dagen då mätaren sattes upp och effekt-förbrukningen varierar hela tiden beroende på hur mycket som belastas hemma hos dig just nu.

Fjärravläsning en gång i månaden

Fjärravlästa mätare har inneburit att den årliga, manuella avläsningen ute vid anläggningen har försvunnit och istället ersatts med fjärravläsning.

Med de fjärravlästa mätarna faktureras du som kund efter exakt det du har förbrukat under månaden, eller de månader som varit. Du betalar alltså för den verkliga förbrukningen och inte den beräknade förbrukningen.

En stor fördel för er som kund är bland annat den stora möjligheten att spara energi genom bättre statistik och genom att enklare hålla koll på förbrukningen.

Det innebär även enklare hantering vid flytt och vid byte av elleverantör.

Andra fördelar med de fjärravlästa mätarna:

  •  Fakturering sker utifrån avlästa mätvärden, ej beräknade.
  •  Samma mätvärden både på nät- och elfakturan.
  •  Enklare att läsa av fakturan.
  •  Enklare till- och frånkoppling av mätare.
  •  Bättre nätövervakning.

Uppdaterad den: 12 maj 2016
  • Dela

Mosseruds återvinningsanläggning

På Mosseruds återvinningsanläggning tar vi emot det mesta och som privatperson har du möjlighet att lämna ditt grovavfall gratis. Här hittar du öppettider och annan information.

Läs mer om Mosseruds återvinningsanläggning

Kontakta oss

Välkommen till oss på Karlskoga Energi & Miljö! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att nå oss. Du kan besöka vår kundservice eller kontakta oss på olika sätt.

Läs mer om hur du kan kontakta oss.