Vår- och hösthämtning av trädgårdsavfall

Man beskär träd på våren
Kostnadsfri hämtning av trädgårdsavfall i tätort och på landsbygden sker under veckorna 19 och 20.

Under 2019 kommer vi att hämta trädgårdsavfall hos villaägare, bostadsrätter och samfälligheter på vardagar under normal arbetstid.

Ställ ut dina säckar vid tomtgräns senast klockan 06.00 på måndagen den aktuella hämtningsveckan så kommer vi att hämta dem någon av vardagarna under veckan.

I tätorten åker vi runt på alla gator och samlar in utställda säckar.

Du som bor på landsbygden och vill ha ditt trädgårdsdavfall hämtat behöver kontakta oss. Ring på 0586-750 100 eller maila till info@karlskogaenergi.se senast tisdagen den 30 april och meddela din adress så att vi kan planera in hämtningen.

Om du bor i en samfällighet eller bostadsrätt så hämtar vi ditt trädgårdsavfall där du vanligtvis ställer ditt grovavfall.

Trädgårdsavfallet behöver vara väl förpackat och får inte innehålla stubbar och stenar.

Med tanke på arbetsmiljön för avfallshämtarna så kan vi inte ta med kollin som väger mer än 15 kilo. Däremot får du ställa ut så många kollin du vill, så tänk på att dela upp ditt trädgårdsavfall i flera säckar.

Du som har tjänsten för hämtning av trädgårdsavfall kan ställa ut ditt kärl, då tömmer vi det i samband med den övriga hämtningen av trädgårdsavfall under hämtningsperioden.

Vårens hämtning sker:

Tätort norr om E18 Vecka 19
Tätort söder om E18  vecka 20
Landsbygd (efter beställning) Veckorna 19-20

Tidpunkt för höstens hämtning är ej fastställt ännu. 


Uppdaterad den: 11 jan 2019
  • Dela

Mosseruds återvinningsanläggning

På Mosseruds återvinningsanläggning tar vi emot det mesta och som privatperson har du möjlighet att lämna ditt grovavfall gratis. Här hittar du öppettider och annan information.

Läs mer om Mosseruds återvinningsanläggning

Kontakta oss

Välkommen till oss på Karlskoga Energi & Miljö! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att nå oss. Du kan besöka vår kundservice eller kontakta oss på olika sätt.

Läs mer om hur du kan kontakta oss.