Återbruk på Mosserud

Ge dina gamla prylar ett nytt liv genom att lämna dem till återbruk.

På Mosseruds återvinningsanläggning har vi samarbeten med olika företag och organisationer för att ta hand om gamla saker och se till att de kommer till användning igen. Detta bidrar också till att vi minskar avfallsmängderna.

Fritidsprylar

I Fritidsbankens container kan du lämna alla typer av sport- och fritidsprylar. De hamnar sedan i Fritidsbankens lokal på Skogsrundan 32 C där man kan låna saker gratis i max två veckor. Fritidsbanken  drivs i samarbete mellan Svenska kyrkan, Karlskoga kommun, Möckelnföreningarna, Karlskoga Energi & Miljö samt Karlskogahem. 

Textilier, skor mm

Istället för att slänga dina kläder, väskor, handskar, skärp etc i soppåsen kan du lämna dem i Myrornas behållare. Innehållet transporteras till Myrornas produktionsanläggning i Karlstad där allt sorteras utifrån om det är helt, rent och kan säljas i någon av kedjans secondhand-butiker, eller om det är trasigt och istället ska återanvändas till exempelvis stoppning i bilsäten. Överskottet från intäkterna av sålda plagg i butikerna går till socialt arbete för utsatta i samhället.

Heminredning

Myrorna har även en container där du kan lämna heminredning för återbruk. Här kan du lämna smått och gott till hemmet som du inte längre vill ha, till exempel lampor, glas och prydnadssaker. Detta säljs i Myrornas butiker och överskottet från intäkterna i butikerna går till socialt arbete för utsatta i samhället.

Byggprylar och möbler (startar den 11 juni 2018)

I samarbete med Föreningen Integrera i Karlskoga (FIK) tar vi emot byggprylar och möbler. Exempel på sånt som tas emot är:

  • dörrar och fönster
  • handfat, diskbänkar och rörkopplingar
  • tapeter och handtag
  • tegelpannor, kakel och klinker
  • överblivet virke

Prylarna tas omhand och, om behov finns, renoveras de av FIK. Sakerna säljs sedan i deras butik vid flygfältet. Genom samarbetet bidrar vi till att skapa sysselsättning för personer som står utanför arbetsmarknaden.


Uppdaterad den: 7 jun 2018
  • Dela

Mosseruds återvinningsanläggning

På Mosseruds återvinningsanläggning tar vi emot det mesta och som privatperson har du möjlighet att lämna ditt grovavfall gratis. Här hittar du öppettider och annan information.

Läs mer om Mosseruds återvinningsanläggning

Kontakta oss

Välkommen till oss på Karlskoga Energi & Miljö! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att nå oss. Du kan besöka vår kundservice eller kontakta oss på olika sätt.

Läs mer om hur du kan kontakta oss.