Matavfallssortering

Att sortera matavfall är smart både energi- och miljömässigt. Torrare hushållsavfall ger ett bättre energivärde och matavfallet används till fordonsbränsle.

På uppdrag av Karlskoga kommun har vi genomfört en förändring när det gäller avfallshanteringen i Karlskoga. Enligt kommunens avfallsplan, som antogs 2009, ska samtliga hushåll i Karlskoga övergå till sortering av matavfall och det kravet uppfylldes under 2013.

Det nationella miljömålet säger att vi ska sortera ut minst 35 procent av allt matavfall i Sverige. Och det bidrar vi Karlskogabor till genom vår sortering!

Frågor och svar

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren när det gäller sortering av matavfall. Hittar du inte svar på det du söker är du välkommen att kontakta oss på telefon 750 100 eller e-post info@karlskogaenergi.se

Länk till frågor och svar om avfallsseparering

Informationsblad om matavfallssortering

Länk till Sorteringsguide matavfall

Länk till Visste du att din soppåse är en energidoldis

Länk till Dold energi i slängd mat

Länk till Håll flugorna borta från ditt matavfall

Länk till Så undviker du fastfrusna påsar


Uppdaterad den: 26 sep 2016
  • Dela

Mosseruds återvinningsanläggning

På Mosseruds återvinningsanläggning tar vi emot det mesta och som privatperson har du möjlighet att lämna ditt grovavfall gratis. Här hittar du öppettider och annan information.

Läs mer om Mosseruds återvinningsanläggning

Kontakta oss

Välkommen till oss på Karlskoga Energi & Miljö! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att nå oss. Du kan besöka vår kundservice eller kontakta oss på olika sätt.

Läs mer om hur du kan kontakta oss.