Kompost

Du som hemkomposterar och tar hand om ditt matavfall behöver inte ha någon brun tunna.

Om du hemkomposterar och tar hand om ditt matavfall så behöver du ingen brun tunna. Din kostnad blir då dessutom något lägre, 2 145 kronor per år jämfört med 2 385 kronor som är kostnaden för ett ordinarie abonnemang med en brun och en grön tunna.

Kraven som ställs är att komposten ska vara sluten och skadedjurssäker. Den ska dessutom ha rätt storlek med en behållare som rymmer minst 50 liter per person i hushållet.

Hur ansöker jag?

Kontakta oss på telefon 0586-750 100 så skickar vi dig en ansökningsblankett för hemkompostering. Du kan också ladda ner blanketten här: Länk till blankett överenskommelse kompostering

När vi fått din ansökan så kommer vi ut och besiktar komposten innan abonnemanget godkänns.

Några tips att tänka på vid valet av kompostbehållare 

Hur tar behållaren in syre?
Syre är väldigt viktigt för komposteringsprocessen. Utan syre uppstår en anaerob reaktion, då luktar det väldigt illa. Viktigt är att blanda om i kompostbehållaren för syretillförsel.

Fungerar kompostbehållaren året runt?
Om du ska kompostera hushållsavfall är det viktigt att kompostbehållaren fungerar även på vintern. Då krävs en väl isolerad behållare.

Hur lättarbetad är kompostbehållare?
Nylagt avfall ska alltid vändas ned i det aktiva skiktet som därefter täcks med strömaterial.

Hur tömmer man behållaren?
Det måste vara enkelt att tömma kompostbehållaren. Helst ska en sida på behållaren gå att ta bort så att man lätt kan skyffla ur komposten.

Läs mer om hur du använder din kompost.


Uppdaterad den: 10 maj 2016
  • Dela

Mosseruds återvinningsanläggning

På Mosseruds återvinningsanläggning tar vi emot det mesta och som privatperson har du möjlighet att lämna ditt grovavfall gratis. Här hittar du öppettider och annan information.

Läs mer om Mosseruds återvinningsanläggning

Kontakta oss

Välkommen till oss på Karlskoga Energi & Miljö! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att nå oss. Du kan besöka vår kundservice eller kontakta oss på olika sätt.

Läs mer om hur du kan kontakta oss.